Taxaties en expertises 
 
Schalk Linde10


Onze diensten 

Schalk Linde10 is een onafhankelijk taxatie- en expertisebureau voor de groene sector. Het bedrijf werkt voor instanties en bedrijven zoals gemeenten en beheerders van bedrijventerreinen, maar ook voor rechtbanken, banken, verzekeringsmaatschappijen, andere expertisebureaus, advocatenkantoren en particulieren. Het werk betreft geschillen, schades, kwaliteitsbeoordeling en waardebepalingen van bomen, tuinen, planten en aanleg van tuinen.

Wat betreft taxaties moet men denken aan het bepalen van de waarde van bijvoorbeeld een karakteristieke boom in een gemeente, die wordt aangereden. Wat is dan de precies de schade aan deze boom? 

Expertises komen veel vaker voor, bijvoorbeeld doordat een tuinaanleg onvakkundig is uitgevoerd, waardoor er schade is ontstaan aan bijvoorbeeld de terrassen, de schuttingen, gazons, het tuinhuis of de beplanting.  

Regelmatig wordt Schalk Linde10 ook door gemeenten ingeschakeld bij het saneren van tuinen in verband met bodemverontreiniging. In zulke gevallen is het nodig om vooraf een waardebepaling te doen van alle tuinonderdelen, zoals bijvoorbeeld de beplantingen, terrassen en schuttingen.   

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!